www.ilosanomapiiri.fi    

ETSIKKOAIKOJA
11. sunnuntai helluntaista (3. vsk.): Matt. 11:20-24

Aluksi: Jeesus asui Kapernaumissa kolme vuotta. Jonkin aikaa oli näyttänyt siltä, kuin Galileaan syntyisi suuri herätys. Vähitellen se kuitenkin hiipui, ja Jeesus menetti suosionsa. Mikään muu paikkakunta ei nähnyt niin monta ihmetekoa kuin Kapernaum. Kerran Jeesus jopa paransi kaikki sen sairaat (Matt. 8:16). Betsaida tunnetaan Pietarin, Andreaan ja Filippuksen kotikaupunkina (Joh. 1:44), jossa Jeesus vieraili usein. Korasin mainitaan UT:ssa vain tässä yhteydessä. Tyros ja Sidon olivat pakanallisen Foinikian kaupunkeja Välimeren rannikolla. Niistä tuli paljon kansaa Jeesusta kuuntelemaan (Mark. 3:8). Jeesus kävi tuolla seudulla kerran ja paransi riivatun tytön (Matt. 15:21-28). Tekstimme tuo mieleen myös pakanallisen Niniven, joka verhoutui säkkiin & tuhkaan ja teki parannuksen Joonan saarnan vaikutuksesta.

Jakeet 20-22

Jakeet 23-24. Sodoma on Raamatun syntisin kaupunki, josta ei löytynyt edes kymmentä vanhurskasta. Se oli täynnä seksuaalisia perversioita ja väkivaltaa. Jumala rankaisi sitä upottamalla sen Kuolleen meren pohjaan (1. Moos. 19).

Ilosanoma: Jeesukselle itselleen kävi kuten Kapernaumille: hänet syöstiin alas tuonelaan ja jopa helvettiin saakka – kaikkien maailman kaupunkien syntien tähden. Siksi hän voi tarjota anteeksiantamusta ja iankaikkista elämää paitsi pahimmille pakanoille myös ja sinulle ja minulle.

© www.ilosanomapiiri.fi