www.ilosanomapiiri.fi    

KRISTUS ON YLÖSNOUSSUT!
1. pääsiäispäivä (3. vsk.): Matt. 28:1-10 (käsikirja 1-8)

Taustaa: Mariat, ks. 27:61. "Se toinen Maria" tarkoittaa opetuslapsi Jaakob Nuoremman & Joosefin äitiä ja Klopaksen vaimoa; hänkin oli seissyt Golgatalla koko pitkän perjantaipäivän. Näistä kahdesta naisesta kerrotaan lisäksi seuraavaa: Palattuaan kaupunkiin he hankkivat tuoksuvia öljyjä ja voiteita, mutta sapatin he viettivät levossa lain käskyn mukaan. (Luuk. 23:56). Vartijoista ks. edellisen luvun jakeet 65-66.

Jae 1. Huomatkaa, että Magdalan Maria oli ollut Jeesuksen seurassa kolme vuotta, mutta yhtään hänen sanaansa tai tekoaan ei ole merkitty muistiin tältä ajalta.

Jakeet 2-4

Jakeet 5-6

Jae 7-8

Jakeet 9-10. Tässä joukossa ei Magdalan Maria enää ollut, sillä Johannes kertoo hänen jääneen yksinään haudalle.

Kokoavat kysymykset

Ilosanoma: Sinäkin saat olla Jeesuksen sisar tai veli, vaikket olisi täyttänyt Jumalan tahtoa. Jeesushan täytti sen puolestasi. Hänen ylösnousemuksensa osoittaa sen, että Jumala myös hyväksyi hänen uhrinsa sinun syntiesi tähden. Se riittää päästämään sinut taivaaseen. Jeesus odotti saavansa tavata opetuslapsensa Galileassa. Nyt hän odottaa saavansa kohdata sinut päivittäin Raamatun sanassa ja sunnuntaisin ehtoollispöydässä.

© www.ilosanomapiiri.fi