www.ilosanomapiiri.fi    

KRISTUS, JUMALAN KIRKKAUDEN SÄTEILY
Kynttilänpäivä (kaikki vuosikerrat): Luuk. 2:22-35 (käsikirja 22-33)

Taustaa: Mooseksen laki määräsi, että esikoispojan synnyttyä äidin piti mennä 40. päivänä temppeliin uhraamaan uhri ja puhdistautumaan rituaalisesti. Marian ja Joosefin köyhyys näkyy siinä, että he pystyivät uhraamaan vain kyyhkysparin. Jos he olisivat olleet normaaleissa rahavaroissa, he olisivat uhranneet vuoden vanhan karitsan (3. Moos. 12:6-8.) Vanha testamentti oli päättynyt ennustukseen: "Ja äkisti on tuleva temppeliinsä Herra, jota te etsitte... Katso, hän tulee... Mutta kuka kestää hänen tulemisensa päivän, ja kuka voi pysyä, kun hän ilmestyy?" (Mal. 3:1-2*.) Nyt se päivä oli koittanut.

Jakeet 22-24

Jakeet 25-26

Jakeet 27-32. Tämä oli vanhan Simeonin elämän huippuhetki. Huomatkaa, etteivät juutalaiset yleensä odottaneet Messiasta pakanoiden pelastajaksi.

Jakeet 33-35

Ilosanoma: Jeesus tuli tänne maailmaan toteuttamaan Jesajan profetian. Siksi Herra voi sanoa tänään sinullekin ne sanat, joihin maan hiljaiset takertuivat Messiasta odottaessaan: "Lohduttakaa, lohduttakaa minun kansaani. Puhukaa suloisesti Jerusalemille ja julistakaa sille, että sen vaivanaika on päättynyt, että sen velka on sovitettu, sillä se on saanut Herran kädestä kaksinkertaisesti kaikista synneistänsä." (Jes. 40:1-2*.)

© www.ilosanomapiiri.fi