www.ilosanomapiiri.fi    

HERRAN SYNTYMÄ ON LÄHELLÄ
4. adventtisunnuntai (kaikki vuosikerrat): Matt. 1:18-25

Aluksi: Luukas kertoo evankeliuminsa alussa, miten enkeli ilmestyi Marialle, joka oli kihloissa Joosefin kanssa. Enkeli ilmoitti Marian tulevan raskaaksi Pyhästä Hengestä (Lk. 1:26-38). Mooseksen lain mukaan kihlaus oli yhtä sitova kuin avioliittokin, ja uskottomuus kihlauksen aikana rangaistiin samalla tavalla kuin aviorikos: kivittämällä. Seksuaalielämä oli lupa aloittaa vasta avioliiton solmimisen jälkeen (5. Moos. 22). Sellaista miestä pidettiin heittiönä, joka vietteli morsiamensa ennen hääyötä. Myöhemmin kirjanoppineet vihjailivat, että Jeesus oli syntynyt syntisestä suhteesta (Joh. 8:41).

Jakeet 18-19

Jakeet 20-21

Jakeet 22-23. Ks. myös jae 20b. Neitseestäsyntyminen tarkoittaa sitä, että siittiösolu tuli Marian kohtuun tämän maailmankaikkeuden ulkopuolelta.

Jakeet 24-25

Ilosanoma: Ilmeisesti Joosef ehti kuolla, ennen kuin Jeesus aloitti julkisen toimintansa. Hän tiesi kuitenkin pääasian: että Jeesus oli tullut pelastamaan kansaansa (myös kasvatusisäänsä) heidän synneistään. Niin hän on tullut pelastamaan myös sinua ja rakkaitasi. Siinä sinunkin jouluilosi.

© www.ilosanomapiiri.fi