www.ilosanomapiiri.fi    

KUNINKAASI TULEE NÖYRÄNÄ
1. adventtisunnuntai (3. vsk.): Luuk. 19:28-40

Taustaa: Israelilla ei ollut ollut kuningasta 500 vuoteen. Profeetta Sakarja oli ennustanut kuninkaan tulosta seuraavaa: Iloitse, tytär Siion! Riemuitse, tytär Jerusalem! Katso, kuninkaasi tulee. Vanhurskas ja voittoisa hän on, hän on nöyrä, hän ratsastaa aasilla, aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa. Hän tuhoaa sotavaunut Efraimista ja hevoset Jerusalemista, sotajouset hän lyö rikki. Hän julistaa kansoille rauhaa... (Sak. 9:9-10.)

Jeesus tiesi olevansa enää vajaan viikon päässä kauheasta kuolemastaan. Hänestä oli annettu jo etsintäkuulutus.

Jakeet 28-34

Jakeet 35-38. Vaatteita oli tapana levittää kuninkaaksi voidellun henkilön jalkojen alle (2. Kun. 9:12s). Israel oli tuohon aikaan miehitetty maa, jossa oikeasti ei olisi saanut juhlia omia kuninkaita. Pääsiäisjuhlaa vietettäisiin kohta, ja tuhannet ihmiset olivat menossa Jerusalemiin samaa matkaa opetuslasten kanssa.

Jakeet 39-40

Ilosanoma: Taivaassa Jeesus oli tottunut siihen, että tuhannen tuhannet enkelit lauloivat hänelle kiitosta. Tämän kerran sitä lauloi myös Israelin kansa. Kun Messias ratsasti kaupunkiinsa kärsimään ja kuolemaan koko ihmiskunnan puolesta, niin jonkun piti totta tosiaan huutaa siitä hänelle kiitosta – vaikka sitten kivien. Tahdotko sinä yhtyä tänä adventtina kuoroon, joka laulaa Vapahtajalle Hoosiannaa ja toivottaa hänet tervetulleeksi takaisin tänne maan päälle?

© www.ilosanomapiiri.fi