www.ilosanomapiiri.fi    

JEESUS HERÄTTÄÄ USKON
3. sunnuntai loppiaisesta (2. vsk.): Joh. 4:27-30 ja 39-42 (käsikirja 39-42)

Taustaa: Edellisenä sunnuntaina käsittelimme Jeesuksen ja samarialaisen naisen kohtaaminen Sykarin kaivolla. Jeesus paljasti naiselle tämän seksuaaliset synnit mutta kertoi myös olevansa Messias. Nainen oli niin ihmisarka, ettei uskaltanut tulla kaivolle muiden naisten kanssa. Huomatkaa, etteivät juutalaiset rabbit keskustelleet tuntemattomien naisten kanssa julkisella paikalla.

Jae 27

Jakeet 28-30

Jae 39

Jakeet 40-42. Sitä ei ollut tiettävästi tapahtunut aikaisemmin, että juutalainen rabbi olisi suostunut puhumaan samarialaisille ja nämä olisivat suostuneet kuuntelemaan häntä. Juutalaiset eivät myöskään syöneet yhdessä samarialaisten kanssa.

Ilosanoma: Jumala on rakastanut koko maailmaa – samarialaisiakin – niin paljon, että hän antoi ainoan Poikansa kuolemaan ristille kaikkien puolesta. Sen sai Sykarin kaupunki nyt tietää, ja siihen saat uskoa sinäkin tänä päivänä. Helluntain jälkeen syntyi Samariassa suuri herätys. Pietari ja Johannes kiersivät silloin Samarian kyliä ja kaupunkeja ja tapasivat varmaan tekstimme naisenkin, tällä kertaa uskonsisarena. (Apt. 8:14-17 ja 25.)

© www.ilosanomapiiri.fi