www.ilosanomapiiri.fi    

JUMALAN HUOLENPITO
16. sunnuntai helluntaista (1. vsk.): Matt. 6:25-34

Taustaa: Nämä jakeet sisältyvät Jeesuksen vuorisaarnaan. Edellä Jeesus on päässyt sanomasta, ettei maan päälle pidä koota aarteita eikä kukaan voi palvella kahta herraa: Jumalaa ja mammonaa. Puhe on suunnattu Jeesuksen seuraajille. Heillä ei suinkaan ollut sellaista sosiaalihuoltoa ja terveydenhoitoa kuin meillä suomalaisilla on nykyisin.

Jae 25

Jae 26

Jae 27 (myös 31)

Jakeet 28-30

Jakeet 31-32

Jae 33. Sana "vanhurskaus" tarkoittaa täydellistä puhtautta ajatuksissa, sanoissa ja teoissa. Vain vanhurskas ihminen kelpaa Jumalalle ja pääsee taivaaseen. Vanhan käännöksen sanamuoto on oikea, uuden sanamuoto on tulkintaa.

Jae 34

Ilosanoma: Jeesus etsi aina ensiksi Jumalan valtakuntaa, eikä hänelle kuitenkaan annettu sitä, mitä tämä teksti lupaa, vaan ristinpuu. Ristillä riippuessaan Vapahtaja sitten kantoi sen rangaistuksen, mikä meille olisi pitänyt langettaa ainaisen murehtimisemme ja epäuskomme tähden. Voimme tehdä autuaan vaihtokaupan antamalla Jeesukselle epäuskomme ja ottamalla häneltä vastaan hänen vanhurskautensa. Kun etsimme Jeesusta, etsimme Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan – ja hänen kanssaan meille annetaan kaikki muukin, mitä tarvitsemme elämässä ja kuolemassa.

© www.ilosanomapiiri.fi