www.ilosanomapiiri.fi    

JEESUS, PARANTAJAMME
13. sunnuntai helluntaista (1. vsk.): Markus 7:31-37

Taustaa: Tekstimme mies oli ilmeisesti ollut kuulovammainen varhaisesta lapsuudestaan asti, koska hän ei ollut oppinut puhumaan. Huomatkaa, ettei tuohon aikaan ollut olemassa mitään yhtenäistä viittomakieltä. Ihmettä todistaneiden ihmisten reaktiosta päätellen he olivat juutalaisia, jotka asuivat Galilean järven jommallakummalla rannalla (37).

Alustava kysymys

Jae 31. Katsokaa karttaa. Dekapolis sijaitsi Galilean järven takana. Se oli pakanoiden asuma-aluetta samoin kuin myös Tyros ja Sidon Välimeren rannalla.

Jae 32. Kuulovammaisen lapsuus

Kuulovammaisen aikuisuus:

Kuulovammainen tuodaan Jeesuksen luo.

Jakeet 33-34

Jae 35

Jae 36. Kuulovammaisen parantuminen oli varmasti jymyuutinen sillä seudulla.

Jae 37. Jesaja oli ennustanut 700 vuotta aikaisemmin Messiaan tulosta näin: "Katso, teidän Jumalanne! ... Hän tulee ja pelastaa teidät. Silloin aukenevat sokeiden silmät ja kuurojen korvat avautuvat." (Jes. 35:4-5). Luomiskertomuksessa taas kerrotaan Jumalan sanoneen luomistyötään katsellessaan, että se oli kaikki hyvää.

Kokoava kysymys

Ilosanoma: Kaikki ihmeet ovat vilahduksia taivaasta. Kun Jeesus tulee takaisin, kaikuu sama Effata! meidän ja rakkaittemme hautojen yllä. Myös tekstimme kuuron kohdalla tuo viimeinen Effata! on vielä paljon suurempi kuin ensimmäinen. Taivaassa korvamme tulevat oikealla tavalla kuuleviksi, kielemme side irtaantuu ja viimeinenkin solmu meidän ja rakkaittemme väliltä avautuu. Tule, Herra Jeesus!

© www.ilosanomapiiri.fi