www.ilosanomapiiri.fi    

KRISTUS ON YLÖSNOUSSUT!
Pääsiäispäivä (1. vsk.): Luuk. 24:1-12

Taustaa: Kaksi Mariaa olivat äsken seisoneet ristin juurella (10). Magdalan Mariasta Jeesus oli ajanut ulos seitsemän riivaajaa, ja sen jälkeen tämä oli kulkenut hänen perässään kolme vuotta. Toisesta Mariasta tiedämme, että hän oli Jaakob nuoremman ja Jooseen äiti. Ilmeisesti edellisellä tarkoitettiin opetuslapsi Jaakobia, Alfeuksen poikaa. Johanna taas oli naimisissa Herodeksen taloudenhoitajan Kuusaan kanssa (Luuk. 8:3). Luultavasti Jeesus oli kerran parantanut kuumeesta matkan päästä juuri heidän poikansa (Joh. 4:46-54). Jeesuksen äidin sisar Salome, Sebedeuksen vaimo, oli myös mukana tässä seurueessa (Markuksen mukaan).

Jakeet 23:55-56. Huomatkaa, että Nikodemos ja Joosef Arimatialainen voitelivat Jeesuksen ennen tämän hautaamista.

Jae 1. Vain Magdalan Maria ja Johanna olivat seuranneet Jeesusta kaikki kolme vuotta.

Jakeet 1-3. Sapatti päättyi jo lauantai-iltana, mutta naiset läksivät haudalle vasta, kun sunnuntaiaamu alkoi hieman valjeta.

Jakeet 4-8

Jakeet 9 ja 11

Jae 12. Pietari oli kieltänyt Jeesuksen kolme päivää aikaisemmin. Hän ei ollut tullut ristin juurelle.

Kokoavat kysymykset

Ilosanoma: "Niin täytyy käydä", oli Jeesus sanonut edeltä käsin. Kaikki ihmiset opetuslapsista lähtien olivat epäuskon vallassa. Niinhän mekin usein olemme. Ei ollut mitään muuta tapaa pelastaa heitä – ja meitä – epäuskoisia kuin Jumalan Pojan kärsimys ja kuolema. Tyhjä risti ja tyhjä hauta todistavat meille, että mekin saamme syntimme anteeksi ja nousemme kuolleista viimeisenä päivänä.

© www.ilosanomapiiri.fi