www.ilosanomapiiri.fi    

KRISTUS ON VOITTANUT KUOLEMAN!
Pääsiäisyö (1. vsk.): Mark. 16:1-14 (käsikirjassa 1-8)

Taustaa: Vanhan perimätiedon mukaan Markus oli Pietarin tulkki, ja Markuksen evankeliumi on Jeesuksen elämä Pietarin silmillä nähtynä. Yksi tämän evankeliumin teemoista on opetuslasten epäusko. Vaikka Jeesus oli ennustanut oman kuolemansa ja ylösnousemuksensa, opetuslapset eivät silti uskoneet sitä mahdolliseksi. Huomatkaa, että Jeesuksen ruumis oli perjantaina jo kertaalleen voideltu.

1. Miksi Galilean naiset läksivät itsepäisesti haudalle, vaikka tiesivät kiven ja roomalaisten vartiosotilaiden (Matteuksen mukaan) estävän sinne pääsyn (1-3)?

2. Naiset olivat nähneet Jeesuksen pahoinpidellyn ruumiin voitelun jo kahta päivää aikaisemmin. Miksi he olisivat halunneet voidella sen vielä kerran?

3. Vain Johannes oli nähnyt Jeesuksen kuoleman. Muut opetuslapset eivät halunneet nähdä Jeesuksen ruumista lainkaan. Miksi eivät?

4. Jos naiset olisivat uskoneet ylösnousemukseen Jeesuksen ennustusten perusteella, niin miten he olisivat toimineet pääsiäisaamuna?

5. Mitä naiset ehkä ajattelivat kuullessaan enkelin sanat (6)?

6. Miettikää, miksi Jeesus valitsi pelokkaat naiset ensimmäisiksi ylösnousemuksensa todistajiksi, vaikka heitä ei tuohon aikaan huolittu oikeusistuimiin todistajiksi (7-10)?

7. Mikä asia sinun elämässäsi tuntuu yhtä mahdottomalta kuin kuolleen henkiin herääminen? (Voit vastata hiljaa mielessäsi.)

8. Mikä ero on ruumiin ylösnousemuksella (jota opettaa vain kristinusko) ja sielun kuolemattomuudella (johon uskoo monikin uskonto)?

9. Jos ruumiin ylösnousemusta ei olisi, mitä annettavaa kristinuskolla olisi ihmiskunnalle?

10. Pietari oli kieltänyt Herransa kahta päivää aiemmin. Mitä Jeesuksen erityisterveiset hänelle merkitsivät (7)?

Ilosanoma: Pietari ja Jeesus kohtasivat kahdestaan tuona aamuna (Luuk. 24:34). Pietari ei koskaan kertonut muille, mitä silloin tapahtui. Varmaan Vapahtaja katsoi langennutta opetuslastaan laupeutensa silmillä. Niin hän katsoo sinuakin tässä raamattupiirissä ja tahtoo sinun uskovan, että olet yhä hänen opetuslapsensa, kaikesta huolimatta.

© www.ilosanomapiiri.fi