www.ilosanomapiiri.fi    

KUNINKAASI TULEE KUNNIASSA
2. adventtisunnuntai (1. vsk.): Luuk. 21:25-33

Taustaa: Nämä Jeesuksen ennustukset kansojen ahdistuksesta ovat hyvin ajankohtaisia viimeaikaisten tapahtumien valossa. Jeesuksen tulon päivä on se "Herran päivä", josta jo VT:n profeetat ennustivat. Se on jumalattomille kauhun, mutta Jumalan lapsille pelastuksen päivä. Huomatkaa, että alkukristityt odottivat paitsi Herran päivää, myös sen jälkeen luotavia "uusia taivaita ja uutta maata" (2. Piet. 3:13).

Jae 25. Lukekaa jae molemmista käännöksistä.

Jae 26

Jae 27. Jeesus viittaa tässä Danielin kirjaan, jossa ennustetaan Ihmisen Pojan tulo pilven päällä. Myös "kirkkaus" on tärkeä käsite Vanhassa testamentissa. Pyhäkköteltassa ja temppelissä se osoitti Herran läsnäoloa.

Jae 28

Jakeet 29-31

Jae 32

Jae 33

Ilosanoma: Myös pitkäperjantai oli Herran päivä. Aurinko pimeni, maa järisi. Koko maailman ahdistus ja epätoivo oli silloin Jeesuksen päällä. Herran päivää odottaessamme meidän kristittyjen ei tarvitse kantaa ahdistusta syntiemme tähden, koska Jeesus on sen jo kantanut. Siksi voimme rohkaista itsemme ja odottaa hänen tuomaansa vapautusta pää pystyssä. On tulossa ihana kesä, ei jääkausi!

© www.ilosanomapiiri.fi