www.ilosanomapiiri.fi    

2. JEESUS KOHTAA PARANTUMATTOMASTI SAIRAAN
Markus 2:1-12

Taustaa: Talot Israelissa olivat ja ovat yhä tasakattoisia. Katot rakennettiin niin, että tukihirsien päälle laitettiin kaksi kerrosta poikkipuita ja niiden väliin kaksi kerrosta savea. Katolle mentiin ulkoportaita pitkin. Tekstimme talon omisti Jeesuksen opetuslapsi Pietarin anoppi ja se toimi Jeesuksen kotina Kapernaumissa. Ihminen halvaantuu yleensä keski-iässä tai sitä vanhempana aivoverenvuodon tai tulpan seurauksena. Usein hän menettää samalla puhekykynsä kokonaan tai osittain. Halvaantunut mies ei sano tekstissämme yhtään ainoaa sanaa.

Jakeet 1-3. Mietitään ensin halvaantuneen miehen siihenastista elämää.

Jakeet 3-4a. Mietitään neljän miehen matkantekoa, kun he kantoivat halvaantunutta miestä Pietarin anopin talon eteen ja siitä katolle.

Jae 5. Puhumme nyt siitä lyhyestä ajasta, kun sairas oli jo kuullut anteeksiantamuksen sanat, mutta ei ollut vielä parantunut.

Jakeet 6-7. Juutalaiset tiesivät Mooseksen laista, että synnit voitiin saada anteeksi vain temppelissä, kun siellä uhrattiin eläinuhri.

Jakeet 8-9

Jakeet 10-12. Ihminen tarvitsee yleensä pitkäaikaista fysioterapiaa voidakseen liikkua, jos hän on maannut sängyssä vuosikaudet.

Ilosanoma: Jeesus sanoo sinullekin tässä raamattupiirissä: "Poikani/ tyttäreni, sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi." Hänen oli kuitenkin maksettava kova hinta tästä lupauksesta: hänestä itsestään tehtiin nimittäin syntiuhri, kun hän riippui ristillä ja kantoi päällään rangaistusta kaikkien meidän synneistämme.

© www.ilosanomapiiri.fi