www.ilosanomapiiri.fi    

1. JUMALA SYNTYY IHMISEKSI
Luukas 2:1-20

Taustaa: Luukkaan 1. luvussa on kerrottu, miten Maria tuli raskaaksi Pyhästä Hengestä ilman miehen myötävaikutusta. Sukulaiset ja naapurit tietenkin luulivat, että lapsi oli Joosefin. Tuossa kulttuurissa seksisuhteen aloittaminen ennen häitä oli hirveä synti ja hirveä häpeä. Huomatkaa, että juutalaiset olivat odottaneet Daavidin pojan eli Kristus-kuninkaan syntymää jo satojen vuosien ajan, koska se oli ennustettu Vanhassa testamentissa.

Jakeet 1-3

Jakeet 4-5

Jakeet 6-7. Seimi tarkoittaa eläinten syöttökaukaloa. Siitä on päätelty, että Jeesus syntyi johonkin eläinten suojaan, mahdollisesti luolaan.

Jakeet 8-9. Paimenia syrjittiin tuohon aikaan ja tuossa kulttuurissa, koska he eivät kyenneet "pyhittämään sapattia" eli olemaan lepopäivänä työtä tekemättä. Heitä ei myöskään hyväksytty oikeuteen todistajiksi väitetyn epäluotettavuutensa takia.

Jakeet 10-12

Jakeet 13-14

Jakeet 15-20

Ilosanoma: Jeesus syntyi tähän maailmaan, että sinäkin saisit elämääsi suuren ilon. Hän tahtoo olla Vapahtajasi ja antaa sinulle pahat tekosi anteeksi. Ilosanomalla oli kuitenkin hintansa, joka Jeesuksen itsensä täytyi maksaa. Hän aloitti maksamisen seimessä ja päätti sen ristillä.

© www.ilosanomapiiri.fi