KUNINKAASI TULEE KUNNIASSA
2. adventtisunnuntai (3. vsk.): Luuk. 17:20-25 (käsikirja 17:20-24)

Taustaa: Jumalan valtakunnan odotus oli yleistä ajanlaskumme alun Israelissa. Odotettiin Messias-kuningasta, joka perustaisi uudelleen Daavidin valtakunnan. Vanhan testamentin aikana oli odotettu Herran päivää. Jeesus sen sijaan puhui Ihmisen Pojan päivästä (22, 24).

Aloitus

Jae 20a

Jakeet 20b-21. Jeesuksen vastaus voidaan kääntää kahdella tavalla: ”valtakunta on sisäisesti teissä” tai ”valtakunta on teidän keskellänne”. (Kreikaksi basielia = valtakunta ja basileus = kuningas.)

Jae 22. Jeesus nimitti itseään yleensä Ihmisen pojaksi. Profeetta Daniel näki näyssä, miten Ihmisen poika tulisi taivaan pilvissä ja hänelle annettaisiin valta, kunnia ja iankaikkinen valtakunta (Dan. 7:13-14.)

Jae 23

Jakeet 24-25

Ilosanoma: Valtakunnan Kuningas suostui olemaan salattu ja tulemaan alamaistensa hylkäämäksi. Nyt hänen valtakuntansa löytyy hänen kansastaan ja armonvälineistään: Raamatusta, kasteesta ja ehtoollisesta. Pian hän kuitenkin tulee voimassaan ja kunniassaan takaisin maan päälle ja perustaa tänne ikuisen valtakuntansa. Silloin hänen valtakuntaansa pääsevät vain ne, jotka uskoivat häneen jo salattuna, piikkikruunulla kruunattuna Kuninkaana ja Ihmisen poikana.

© www.ilosanomapiiri.fi