www.ilosanomapiiri.fi    

JOS OLET VETÄJÄ

Valmistautuminen
Muista, ettet sinä ole IP:ssä mikään asiantuntija - kaikkien mielipiteillä ja havainnoilla on yhtä paljon painoa. Vain Pyhä Henki voi kirkastaa Sanaa osanottajille - sinä et onneksi ole siitäkään vastuussa.

Myös sinun on hyvä tulla raamattupiiriin sitä toivoen ja rukoillen, että saisit Jeesukselta itsellesi elävän Sanan. Parasta on, jos käyt kysymykset läpi edeltäkäsin esittämällä ne esim. omalle aviopuolisollesi tai jollekulle muulle halukkaalle. Tällaisessa "mini-piirissä" vetäjälle usein selviää se, mihin kysymyksillä tähdätään. Teksti alkaa elää sinulle jo etukäteen - ja osanottajat kyllä huomaavat vetäjän innostuksen. Sinun tulee myös rukoilla säännöllisesti osanottajien puolesta.

Jokaisessa IP:ssä pitää olla kaksi vetäjää. Se jonka luona kokoonnutaan, ei mielellään vedä piiriä - muutoin puolet hänen energiastaan menee siivoukseen, tarjoiluun jne.

Jos seurakunnassa on useampia ilosanomapiirejä, suosittelemme, että vetäjät käsittelevät tekstin aina ensin keskenään ja keskustelevat muutenkin yhdessä piirissä esiintyvistä ongelmista. Näissä vetäjien piireissä voi seurakunnan/ järjestön raamattupiirivastaava olla mukana. Vetäjien piiri on myös erinomainen koulutustilanne.