www.ilosanomapiiri.fi    

MITEN ALOITAT ILOSANOMAPIIRIN?

Mitä tarvitset?
Et tarvitse muuta kuin Raamatun, raamattupiirioppaan, olohuoneen jossa kokoontua ja toisen kristityn kaveriksesi. Te kutsutte sitten omia ystäviänne, naapureitanne, sukulaisianne, ihmisiä joiden tiedätte kantavan suuria taakkoja - sanalla sanoen: ketä tahansa. Jos molemmat teistä kutsuvat yhden ystävänsä, on teillä koossa jo neljä henkeä ja piiri voi alkaa.

Miten esität kutsun?
On olemassa kristittyjä, joilla on erityinen kokouksiin kutsumisen armolahja. Näitä ihmisiä pitää rohkaista käyttämään lahjaansa. Heitä ei myöskään saisi sitoa seurakunnan tai järjestön organisaation pyörittämiseen, vaan heille olisi annettava aikaa olla ihmisten kanssa. Yhden tällaisen armolahjan avulla voi moni ihminen tulla ilosanomapiiriin.

Meillä muilla on kuitenkin myös velvollisuus kutsua ihmisiä sanan kuuloon, vaikkei meillä olisikaan kutsumisen armolahjaa. Jokainen meistä tuntee ihmisiä, jotka etsivät pohjaa jalkojensa alle. Yleensä he ovat kokeneet suuria vaikeuksia: läheisen kuoleman, avioeron, lasten ongelmia, terveyden pettämistä... Moni näistä kärsivistä etsii epätoivoisesti toivoa elämäänsä ja voi hyvinkin ilahtua, jos häntä pyydetään mukaan ilosanomapiiriin.

Voit esittää kutsun vaikkapa näin: "Me pidämme kodissamme/ sen-ja-sen kodissa viiden illan sarjan, jossa etsimme Raamatusta vastauksia elämän perimmäisiin kysymyksiin. Sarja on tarkoitettu sellaisille, jotka eivät ole juurikaan paneutuneet Raamattuun tai kristinuskoon. Olemme huomanneet, että Raamatusta löytyy paljon apua ja lohdutusta elämän ongelmiin. Olisiko sinulla aikaa tulla mukaan?"

Miten usein ja miten pitkään?
Ensin siis sovitaan, montako kertaa kokoonnutaan. Myöhemmin voidaan jatkaa, jos halukkuutta on (ja yleensä sitä on, jos viisi ensimmäistä kertaa on hyväksi havaittu). Voidaan kokoontua kerran viikossa tai kahdessa. Osanottajille luvataan, että yksi kokoontumiskerta kestää tunnin ja vartin, ja tämä lupaus myös pidetään. Tällä tavalla saadaan mukaan esim. pienten lasten äitejä, jotka ehkä joutuvat jättämään lapsensa lastenvahdille.

Mitä raamatunkohtaa tutkitaan?
Uudessa ryhmässä voidaan käyttää esim. Kohtaamisia-oppaita.