www.ilosanomapiiri.fi    

MITEN ILOSANOMAPIIRI TOIMII?

Ryhmän koko ja koostumus
Paras ryhmän koko on 4-8 henkeä. Ihanteellista olisi, jos puolet osanottajista olisi kristittyjä, toiset puolet kristinuskosta vieraantuneita, mutta IP voi hyvin pyöriä, vaikkei tähän ihanteeseen päästäisikään.

Kun ryhmä kasvaa suuremmaksi kuin 8 henkeä, se jaetaan kahtia. Jollei näin tehdä, ryhmän kasvu pysähtyy. IP:ssä pyritään siihen, että ryhmä todella jakaantuisi vuoden parin välein. Jollei niin käy, piiri jämähtää paikoilleen ja siitä tulee helposti vain mukavaa yhdessäoloa. Uusien ihmisten tavoittamisen kannalta jakaantuminen on äärimmäisen tärkeää.

Teksti ja kysymykset
Piirissä keskustellaan vetäjän esittämien kysymysten pohjalta. (Kysymyksiä löytyy sivulta www.ilosanomapiiri.fi.) Tekstiltä kysytään ja teksti vastaa. Sillä tavalla saadaan itse Raamatun sana puhumaan osanottajille.

Ilosanomapiirissä käytetään yhden kokoontumiskerran aikana vain yhtä raamatunkohtaa, joten Raamattua tuntemattomatkin osanottajat voivat täysivaltaisesti osallistua keskusteluun. (Raamatun selaaminenhan on tunnetusti vasta-alkajille vaikeaa.) Jos johonkin muuhun kohtaan on pakko viitata, vetäjä lukee sen ääneen, muut kuuntelevat.

Aika
Yhden tekstin käsitteleminen kestää noin yhden tunnin.