www.ilosanomapiiri.fi    

KRISTUKSEN TODISTAJAT
Tapaninpäivä (3. vsk.): Matt. 23:29-39 (käsikirjassa 23:34-39)

Taustaa: VT:n profeetoilla aina Johannes Kastajaan asti oli ollut kaksi sanomaa tuotavana Jumalalta: tuomion julistaminen oman aikansa syntisille ja Messiaan tulon ennustaminen. VT:n profeetoille oli useimmiten käynyt huonosti, viimeksi nyt Johannes Kastajalle, jonka Herodes vangitsi ja mestautti.

Jakeet 29-31

Jae 32

Jae 33: Sanalla ”käärme” on Raamatussa myös symbolinen merkitys; se on paholaisen nimitys.

Jae 34

Jae 35: Veljensä tappaman Abelin kuolema oli VT:n ensimmäinen marttyyrikuolema ja profeetta Sakarjan viimeinen. (Huom! Hepreankielisen Raamatun viimeinen kirja on 2. Aikakirja.) Sakarja kivitettiin temppelissä luopiokuningas Jooaan käskystä, kun hän oli nuhdellut kuningasta ja kansaa epäjumalanpalveluksesta. Raamatun mukaan viattomasti surmatusta ihmisestä jää jäljelle ”verivelka”, joka jonkun on joskus pakko maksaa.

Jakeet 37-39

Ilosanoma: Heprealaiskirjeessä sanotaan, että Jeesuksen veri huutaa parempaa kuin Abelin veri (12:24). Se huutaa, että koko maailman verivelka on maksettu Vapahtajan omalla verellä. Israelin verivelka, Suomen verivelka, sinunkin verivelkasi on siis maksettu. Tämä on se ilosanoma, jota Jeesuksen lähettämät sanansaattajat saavat nyt kuuluttaa.