Päivän Luukas

14. PÄIVÄ PÄÄSIÄISEN JÄLKEEN – LAUANTAI

47. Ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. 48. Te olette tämän todistajat. 24:47-48

Lähetystyö on toinen tärkeä asia, jota Jeesus teroittaa ylösnousemuksensa jälkeen. Opetuslapset oli valittu sitä silmälläpitäen, että heistä tulisi Jeesuksen todistajia omassa maassaan ja koko silloisessa maailmassa. Todistajan tehtävä ei olisi loppuun suoritettu, ennen kuin kaikki maailman kansat olisivat pelastuksen sanoman kuulleet.

Mitä kaikille kansankunnille on saarnattava, sen Jeesus kiteyttää kahteen käsitteeseen: parannus ja syntien anteeksiantamus. Toisin sanoen: laki ja evankeliumi. Niin ei saa saarnata, että kuulijat luulevat pääsevänsä taivaaseen, vaikka eivät ole tunnustaneet syntejään Jumalalle, katuneet niitä ja pyytäneet niistä päästä. Joka jatkaa synneissään elämistä ja väittää, etteivät ne mitään syntejä olekaan, se ei ole ottanut vastaan pelastuksen sanomaa. Tämä on parannuksen eli lain saarna.

Mutta toinen puoli Jeesuksen opettamasta lähetyssaarnasta - nimittäin evankeliumi - julistaa kuulijoille syntien anteeksiantamusta ilman yhtään ehtoa. Jeesus on kärsinyt kaikkien ihmisten synneistä langetetun rangaistuksen, siksi kuka tahansa voi saada kaikki pahat tekonsa anteeksi. Tämä ilosanoma pitäisi jokaisen ihmisen maan päällä saada kuulla. Ja kuitenkin yksi kolmasosa maapallon asukkaista ei vieläkään ole sitä kuullut ymmärrettävällä tavalla.

Opetuslapset eivät voineet koskaan unohtaa sitä, miten Jeesus antoi heille anteeksi heidän petoksensa ja uskonpuutteensa. Omien syntien suuruus sai heidät julistamaan syntien anteeksiantamuksen suuruutta. Onko sinulle tärkeää se, että saat syntisi Jeesukselta joka päivä anteeksi ja pääset taivaaseen? Jos on, niin eikö sinun sitten pitäisi kaikin voimin tukea lähetystyötä, jotta kaikki maailman ihmiset voisivat saada mahdollisuuden pelastua!


Kirjasta Mailis Janatuinen: Jää luoksemme – Sana Luukkaan evankeliumista vuoden joka päivälle. Perussanoma, 2000. (Nettiversion paasto- ja pääsiäisaika on sovitettu kuluvan vuoden kalenteria vastaavaksi.) © www.ilosanomapiiri.fi