Päivän Luukas

6. 1:23-25

23. Palveluspäivien päätyttyä Sakarias meni kotiinsa, 24. ja jonkin ajan kuluttua hänen vaimonsa Elisabet tuli raskaaksi. Viisi kuukautta Elisabet pysytteli poissa näkyviltä. Hän ajatteli: 25. "Tämän on Herra minulle tehnyt. Hän on katsonut minun puoleeni ja päästää minut ihmisten halveksunnasta."

Sakariaan koti sijaitsi Juudean vuoriseudulla (39). Elisabet vetäytyi pois julkisesta elämästä raskauden viiden ensimmäisen kuukauden ajaksi. Ei ollut ketään, kenen kanssa puhua tästä suuresta ihmeestä. Mies oli mykkä, muut eivät varmasti ymmärtäisi, tuskin edes uskoisivat ihmettä todeksi. Talo oli hiljainen, täynnä odotusta ja kiitosta Jumalan armosta.

Raamatussa kerrotaan monesta äidistä, jotka saivat lapsen vasta pitkän odotuksen jälkeen. Eräs heistä oli Raakel, jonka sanoja Elisabet tässä lainaa (25). Näyttää siltä kuin Jumalalla olisi tapana antaa ensin lapsettomuuden kärsimys niille vanhemmille, joiden lapselle hän on suunnitellut suuren elämäntehtävän. Äidin ja isän on tajuttava jo ennen lapsensa syntymää, että pienokainen ei ole heidän, vaan Herran. Heidän on pystyttävä luopumaan lapsestaan, kun se aika tulee.

Miten helppoa elämä olisikaan, jos Jumala sanoisi meille edeltäpäin ajan, jolloin hän aikoo toimia. Vielä 10 vuotta, niin saat sen, mitä pyysit... Enää yksi vuosi... Mutta sen sijaan hän antaakin meille ajattoman lupauksen. Jumala näet tietää, että me emme opi uskomaan häneen muuten kuin tällä tavalla.

Lupaus voi kuulua vaikka näin: "Hän turvaa hedelmättömälle naiselle kodin, antaa hänelle lapsia ja äitiyden ilon. Halleluja!" (Psalmi 113:8). Tämä lupaus voi toteutua jokaisen Jeesukseen uskovan naisen kohdalla, olipa hänellä sitten lapsia tai ei. Jumala voi näet antaa sinulle ja minulle myös hengellisiä lapsia, niin että voimme sanoa yhdessä Elisabetin kanssa: "Tämän on Herra minulle tehnyt!"


Kirjasta Mailis Janatuinen: Jää luoksemme – Sana Luukkaan evankeliumista vuoden joka päivälle. Perussanoma, 2000. (Nettiversion paasto- ja pääsiäisaika on sovitettu kuluvan vuoden kalenteria vastaavaksi.) © www.ilosanomapiiri.fi