Viikon juttu

Oivalluksia ja sattumuksia Mailiksen elämän varrelta.Laki ja evankeliumi, osa 1: Laittomuuden aika (6.5.2020)

Seitsemäntoista vuotta on kulunut siitä, kun kirjoitin kirjan kymmenestä käskystä (Ihmisen käyttöohjeet). Paljon on moraalin ja etiikan alueella tapahtunut sen jälkeen – eikä suinkaan hyvään suuntaan. Ehkä hätkähdyttävin muutos on ollut se Jumalan pilkan vyöry, joka tulvii joka tuutista kansamme niskaan. Päivän lehdistä on luettavissa paitsi päivän pila, myös päivän jumalanpilkka."

Älkää pettäkö itseänne! Jumala ei salli itseään pilkattavan. Mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää (Gal. 6:7). Kun ihminen korottaa itsensä Luojansa yläpuolelle ja alkaa kritisoida hänen olemustaan, sanojaan ja tekojaan, ei rangaistus voi olla kaukana. Teidän rikoksenne ovat sekoittaneet vuoden kulun, syntinne ovat riistäneet teiltä kaiken hyvän (Jer. 5:25). Kuluneena vuonna ovatkin taivaankirjat todella menneet sekaisin. Jos meillä täällä Suomessa on tästä lähtien enää vain kaksi vuodenaikaa: kuiva kausi ja sadekausi, ei täällä ole kenenkään hyvä asua. Minä uskallan väittää, että Jumala tässä rankaisee maatamme ja koko luopunutta kristikuntaa toisen käskyn rikkomisesta.

Tekisi mieleni kysyä kaikilta noilta pilkkakirveiltä: "Jos Jumala kuitenkin sattuisi olemaan olemassa, ja jos hän vielä sattuisi olemaan sellainen, millainen hän Raamatussa väittää olevansa, niin mitä luulet hänen ajattelevan kirjoituksistasi? Eikö sinua yhtään pelota?" Mutta toisaalta tiedän, että tämä kaikki on ennustettu Raamatussa. Jumala antaa ihmiskunnan rakentaa ylpeänä Baabelin torniaan, kunnes se romahtaa rakentajiensa niskaan. Paha saa kypsyä täyteen mittaansa. On merkillepantavaa, että Jeesus kutsuu laittomuutta lopun ajan merkiksi (Matt. 24:12), ja antikristusta luonnehditaan Raamatussa "laittomuuden ihmiseksi" (2.Tess. 2:3).

Loppujen lopuksi päädytään tilanteeseen, jossa ilmastokatastrofi korventaa ihmisiä, mutta yhäkin he herjaavat Jumalaa (Ilm. 16:10-11). Mutta sitten palaa Jeesus maan päälle. Se tulee olemaan hirvittävä päivä kaikille niille, jotka ovat osallistuneet jumalanpilkan levittämiseen.

Jeesuksen nimeä kunnioittaen on kaikkien polvistuttava, kaikkien niin taivaassa kuin maan päällä ja maan alla, ja jokaisen kielen on tunnustettava Isän Jumalan kunniaksi: "Jeesus Kristus on Herra." (Fil. 2:10-11).Edelliset