Viikon juttu

Oivalluksia ja sattumuksia Mailiksen elämän varrelta.
Vanhoja puheita 4/7: Pieni siemen lapsen sydämessä (22.5.2019)

Yashiro 13.7.1997, Markus 4:30-32

Miksi Jeesus vertasi Jumalan valtakuntaa sinapinsiemeneen, joka oli pienin hänen tuntemansa siemen? Siksi että valtakunta on yhtä mitättömän näköinen ja yhtä salattu kuin maahan pudotettu siemen.

Jumalan sana on tuo pienenpieni sinapinsiemen, joka sinun pitäisi kylvää lapsesi sydämeen. Oikeastaan kaikki maailman sanat ovat siemeniä. Pudotessaan pieneen sydämeen ne kantavat aina jonkinlaista satoa. Väkivaltaa, itsekkyyttä ja moraalittomuutta sisältävät sanat kantavat väkivallan, itsekkyyden ja moraalittomuuden sadon.

Myös Jumalan sana kantaa aivan varmasti moninkertaisen sadon, jos se kylvetään pieneen ihmissydämeen. Kylväjän ei tarvitse huolehtia sen kasvusta, hänen pitää huolehtia vain siitä, että siemen päätyy maan multaan. Miksi siis on paljon kristittyjä vanhempia, jotka eivät välitä kylvää hyvää siementä lastensa sydämeen? He eivät lue lapsilleen Raamattua eivätkä vie heitä kirkkoon, pyhäkouluun ja kesäleireille.

Se vanhempi, joka ei ole kokenut omassa elämässään pienen sinapinsiemenen mukanaan tuomaa valtavaa lohdutusta, ei ehkä välitä kylvää sitä lastensakaan sydämeen. Ja siksi toisekseen muut siemenet — opiskelu ja harrastukset — tuntuvat monesta isästä ja äidistä paljon tärkeämmältä satsaukselta heidän lastensa tulevaisuuteen kuin jokin mitättömän tuntuinen Sanan siemen. He ajattelevat, että Sanan kylvämistä voidaan lykätä myöhempäänkin ajankohtaan, joka sopii paremmin lapsen aikatauluun.

Vahinko on suuri. Juuri lapsen sydän on näet sitä hyvää maata, johon Sanan siemenen saa kaikkein helpoimmin juurtumaan. Kun lapsi kasvaa, käy maaperä kovemmaksi. Ja jos pienen sinapinsiemenen kylvää varhain, siitä ehtii kasvaa suuri puu, jonka oksille linnut voivat rakentaa pesänsä. Sellaisesta ihmiselämästä on todellista hyötyä toisillekin. Etkö siis tahtoisi lapsellesi sellaista elämää?

Itse asiassa tuo pienenpieni siemen tarkoittaa Jeesusta itseään. (Joh. 1:1 ja 12:24). Kun kylvät evankeliumin siemenen lapsesi sydämeen, hän oppii tuntemaan parhaan Ystävänsä ja turvautumaan häneen. Tämä ystävä ei lastasi koskaan petä eikä jätä. Tämä ystävä antaa lapsellesi hänen syntinsä anteeksi, niin ettei hänen tarvitse vaipua epätoivoon.

Mutta Jeesus-nisunjyvän piti pudota maahan ja kuolla senkin tähden, että me huonot lastenkasvattajat voisimme saada omat syntimme ja laiminlyöntimme anteeksi.Edelliset