Viikon juttu

Oivalluksia ja sattumuksia Mailiksen elämän varrelta.
Vanhoja puheita 2/7: He tulevat lammasten vaatteissa (8.5.2019)

Puhe Japanissa 1993

Miksi vääriä profeettoja on niin vaikea erottaa oikeista? Ensinnäkin siksi että he tulevat lammasten vaatteissa. Ulkoinen olemus on ihan oikea, mutta puheiden sisältö on väärä. Toiseksi heitä on paljon. Ehkä jonakin päivänä heitä ja heidän opetuslapsiaan tulee olemaan enemmistö kristikunnasta.

Kolmanneksi heidän julistuksensa ja toimintansa vastaa kansan uskonnollisiin tarpeisiin. Ihmeitä ja voimatekoja ei näiltä profeetoilta puutu. Helvetillä he eivät ihmisiä pelottele. Neljänneksi heidän huono hedelmänsä ei tule näkyviin heti, vaan vasta ajan päästä. Ja viidenneksi he ovat palavia, aina Jeesuksen nimi huulillaan.

Mistä sitten erottaa oikean ja väärän profeetan? Ensinnäkin heidän suhteestaan lakiin. Väärät profeetat ovat laittomuuden julistajia ja sen tekijöitä. Mutta myös heidän suhteensa armoon on väärä. Usko Herraan Jeesukseen on se hedelmä, jonka pitäisi syntyä jokaisen profeetan toiminnan tuloksena hänen kuulijoidensa sydämeen. Väärien profeettojen julistus synnyttää kuitenkin vain uskoa "onnelliseksi tulemiseen" ja "vaivoista vapautumiseen".

Oikea usko riippuu kiinni Jeesuksessa myös silloin, kun ongelmat eivät ratkea, sairaudet eivät parane ja kun kuolema uhkaa ja synnit painavat.

Väärät profeetat tulevat kyllä luoksemme lampaannahassa, mutta siinä nahassa ei ole arpia. Teurastetulla Karitsalla sen sijaan on ikuiset arvet ruumiissaan. Häntä ei voi näytellä edes Ilmestyskirjan väärä profeetta, vaikka tällä on karitsan sarvet päässään. Ääni on kuitenkin lohikäärmeen ääni.

Jeesus ei tunne omakseen vääriä profeettoja viimeisellä tuomiolla. Hän tuntee vain ne, jotka ovat tässä ajassa kertoneet hänelle totuuden itsestään ja synneistään. Jeesus tuntee ne, joiden synnit hän tuntee. Ne joiden tähden hänen oma nahkansa on arpia täynnä.Edelliset