Viikon juttu

Oivalluksia ja sattumuksia Mailiksen elämän varrelta.
Valitusvirret, osa 4: Kummallinen rukous (18.7.2017)

18. Vanhurskas on hän, Herra; sillä hänen käskyänsä vastaan minä olen niskoitellut. Kuulkaa, te kansat kaikki, ja katsokaa minun kipuani: minun neitsyeni ja nuorukaiseni ovat vankeuteen menneet.
19. Minä kutsuin rakastajiani: ne pettivät minut. Minun pappini ja vanhimpani ovat kuolleet kaupungissa, kun he etsivät ruokaa tyydyttääkseen nälkäänsä.
20. Katso, Herra, kuinka ahdistettu minä olen, minun sisukseni kuohuvat, sydämeni vääntyy rinnassani, sillä minä olen ollut ylen uppiniskainen. Ulkona on miekka minulta riistänyt lapset, sisällä rutto.
21. He ovat kuulleet, kuinka minä huokailen. Ei ole minulla lohduttajaa. Kaikki minun vihamieheni ovat kuulleet minun onnettomuuteni; he iloitsevat, kun sinä olet tämän tehnyt: sinä olet antanut tulla sen päivän, jonka olit ilmoittanut. Mutta käyköön heidän samoin kuin minun.
22. Tulkoon kaikki heidän pahuutensa sinun kasvojesi eteen, ja pane heille kannettavaksi se, minkä olet minulle pannut kaikkien minun rikoksieni tähden. Sillä monet ovat minun huokaukseni, ja minun sydämeni on sairas.
(Val. 1:18-22)

Valitusvirret ovat oikeastaan rukousta. Jakeesta 20 lähtien tytär Siion puhuu Herralle eikä ihmisille ja kutsuu tätä "sinuksi". Hän siis tietää, että Herra on koko ajan kuulomatkan päässä. On aivan eri asia huutaa valituksiaan ja tuskaansa Herralle kuin huutaa niitä tyhjään ilmaan. Meidänkin on hyvä muuttaa valituksemme rukoukseksi sanomalla niiden sekaan muutama Jumalalle suunnattu sinä-sana.

Tytär Siion myöntää, että häntä kohdannut tuomio on oikeudenmukainen. Hän oli kapinoinut Jumalan käskyjä vastaan ja ollut uppiniskainen. Entä sinä – oletko sinä noudattanut kymmentä käskyä, vai koettanut "tulkita" niitä pois Raamatusta?

Tytär Siionin kohdalla onnettomuus sai aikaan itsetutkistelun ja parannuksen. Parannukseen kuuluu kaksi osaa: syntien tunnustaminen ja niiden anteeksi uskominen. Etkö sinä tahtoisi tehdä parannuksen tämänpäiväisistä synneistäsi tytär Siionin tavoin?


Edelliset