Viikon juttu

Oivalluksia ja sattumuksia Mailiksen elämän varrelta.


Voiko rakkauden Jumala vihata ketään? (25.8.2016)

Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan. Room.1:18

Miten rakkauden Jumala voisi vihata ketään tai toimia vihassa jotakuta vastaan, kysyy moni meidän aikanamme. Voimme esittää vastakysymyksen: Olisiko se mikään rakkauden Jumala, joka vihastumatta katselisi sitä jumalattomuutta ja vääryyttä, mitä maailmassa tapahtuu? Mitä ajattelisit, jos hän vaikenemalla hyväksyisi sen pahuuden, jota toiset ovat sinua kohtaan tehneet? Tai ne synnit, joilla sinä olet toisten elämää turmellut?

Kun Jumalan vihasta ei puhuta mitään lapsille sen enempää kuin aikuisillekaan, muuttuu Jumala-kuva väistämättä. Jumalasta tulee pilvenreunalla istuva kiltti setä, joka siunaa koko maailmaa ja jonka mieleenkään ei juolahtaisi heittää jotakuta helvettiin. Ei toki – helvetti on ihmisten keksintöä, ei kiltin jumalan.

Seuraavaksi häviää synnin ja tuomion pelko. Mikä tahansa kymmenestä käskystä voidaan kumota esimerkiksi "rakkauteen" vetoamalla. Synti ei ole enää mikään ongelma – ongelma on se, miten minä tulisin onnelliseksi, terveeksi, luovaksi, ehjäksi. Näistä puhutaan kristillisissä tilaisuuksissa, ei niinkään siitä, miten voisin löytää armollisen Jumalan.

Myös Jeesuksen kuoleman tulkinta muuttuu. Milloin olet viimeksi kuullut kenenkään julistavan, että Jumala vihasi ristillä riippuvaa Poikaansa, koska hän oli syntinen – vaikka synnit eivät olleetkaan hänen omiaan, vaan meidän? Ristissä ei ole kysymys vain Jumalan rakkaudesta, vaan myös hänen vihastaan. Jos ei vihasta puhuta, niin rististä häviää myös oikea evankeliumi ja sen tuntomerkki: mitä se maksoi Jumalalle, että hän voi olla syntiselle armollinen.

Ja lopuksi häviää myös helvetti. Kaikki menevät taivaaseen, uskoivatpa Jeesukseen tai eivät, olivatpa kristittyjä tai pakanoita, tekivätpä millaisia hirmutekoja hyvänsä. Viimeisellä tuomiolla tulee moni ihminen tajuamaan, että häntä on petetty. Kristillinen kirkko ja sen julistajat ovat hänet pettäneet.

Minä henkilökohtaisesti en haluaisi olla tähän petokseen osallinen.

(Tämä juttu on ilmestynyt hieman eri muodossa eräässä lähetyslehdessä.)


Edelliset