Viikon juttu

Oivalluksia ja sattumuksia Mailiksen elämän varrelta.


Kysymys ja vastaus: 6. Homoseksuaalisuus (23.7.2015)

KYSYMYS: Onko homoseksuaalisuus Raamatun mukaan syntiä?

VASTAUS: Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät (1. Kor. 6:9-).

Raamattu ei sano mitään homoseksuaalisuuden synnystä, mutta se kieltää ehdottomasti seksisuhteet kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen väliltä. Se argumentti ei ole pätevä, ettei Paavali muka tiennyt homoseksuaalisuuden synnystä yhtä paljon kuin me tiedämme. On kysymys siitä, tiesikö Jumala siitä tarpeeksi antaessaan Mooseksen ja Paavalin kirjoittaa jyrkät kieltonsa Raamattuun.

Jotkut ovat homoja oman valintansa perusteella, toiset siksi, että heidät on nuorena vietelty homosuhteeseen. Joillekin tämä suuntaus on syntynyt hyvin varhaisessa vaiheessa heidän itsensä siihen millään tavalla vaikuttamatta. Niinhän Jeesuskin sanoi: "On sellaisia, jotka äitinsä kohdusta saakka ovat avioliittoon kelpaamattomia, on toisia, joista ihmiset ovat tehneet sellaisia, ja on niitä, jotka itse, taivasten valtakunnan tähden, ovat ottaneet osakseen naimattomuuden" (Mt. 19:12).

Perisynti vaikuttaa meidän itse kunkin seksuaalisuuteen monella tapaa. Emme me kuitenkaan voi antaa toisillemme lupaa vääristyneiden taipumustemme toteuttamiseen vain sillä perusteella, ettemme ole itse sattuneet niitä valitsemaan.

Nykyään on vaarana, että homopiirit imaisevat seksuaalisesta identiteetistään epävarman nuoren paljon ennen kuin hänen identiteettinsä on lukkoon lyöty. Moni kypsyy tässä suhteessa aikuiseksi vasta yli 20-vuotiaana. Ensimmäiset kokemukset ovat usein ratkaisevia. Jos nuori olisi jaksanut odottaa muutaman vuoden, olisi hän ehkä huomannutkin olevansa seksuaaliselta identiteetiltään normaali.

En hyväksy homofobiaa. Homoja on kunnioitettava ja rakastettava ihan samoin kuin kaikkia muitakin lähimmäisiä. Mutta heille on myös luettava seksuaalielämän alueella sama laki kuin meille muille. Me naimattomat ihmiset emme saa toteuttaa seksuaaliviettiämme, koska se on vastoin Jumalan tahtoa. Sama sääntö pätee yhtä hyvin homoihin kuin heteroihinkin.

Homoliittojen rinnastaminen avioliittoon on yhteiskunnan lopun alkua. Jos kirkkomme alkaa siunata homosuhteita ja ottaa työntekijöikseen sellaisessa suhteessa eläviä, se tuskin ansaitsee kristillisen kirkon nimeä. Ja kuka enää tarvitsee Jeesusta, jos kirkko julistaa yhden synnin toisensa jälkeen luvalliseksi? Mitä sanovat nämä kirkon pettämät ihmiset viimeisellä tuomiolla huomatessaan, ettei heille saarnattu Raamatun totuutta, joka olisi voinut johdattaa heidät taivaan tielle?

Pääasia kristinuskossa on kuitenkin se, että Jeesus tarjoaa armoaan ja apuaan jokaiselle, joka hänen puoleensa kääntyy. Hän antaa synnit anteeksi, tehtävän valtakunnassaan ja iankaikkisen elämän sille, joka niitä häneltä pyytää - homolle yhtä hyvin kuin heterollekin.

(Juttu on ilmestynyt aikaisemmin erään kristillisen lehden kysymys ja vastaus -palstalla.)


Edelliset