Viikon juttu

Oivalluksia ja sattumuksia Mailiksen elämän varrelta.


Älä pelkää — Jeesus on ylösnoussut! (4.4.2015)

Oli viikon ensimmäinen päivä, kun Tuonela joutui luopumaan saaliistaan ensimmäisen kerran. Se päästi vapaaksi hänet, jota sillä ei ollut enää oikeutta pitää. Maa järisi, kun kuoleman Voittaja astui ylös kuoleman valtakunnasta.

Nyt taivaassa vallitsi ilo. Jeesus otettiin vastaan kuin tuhlaajapoika, paitsi ettei hän ollut tuhlaajapoika, vaan vain vaihtanut osia tämän kanssa. Liekö taivaassa koskaan ollut onnellisempaa päivää ja suurempia juhlia. Ja niihin juhliin ei Saatanalla ollut pääsyä. Hänet oli jo karkotettu taivaan torilta yleisen syyttäjän osasta. Jos enkelit lauloivat jo jouluyönä Jumalan rakkaudesta, niin miten paljon enemmän vielä pääsiäisaamuna. Kuolema on voitettu - halleluja!

Ja koko tämä ihmeellinen sanoma kerrottiin muutamalle järkyttyneelle maalaisnaiselle ja lähetettiin heidän mukanaan eteenpäin. Hautakivellä istuva enkeli piti heille pienen puheen ja koetti saada heidät uskomaan ylösnousemukseen seuraavien todisteiden avulla: 1) Tämä on oikea hauta. Te etsitte juuri sitä Jeesusta, joka ristiinnaulittiin. Tässä hän makasi, mutta ei makaa enää. 2) Jeesus ennusti oman ylösnousemuksensa, ettekö muista? 3) Tarkastakaa hauta, että voitte todeta sen tyhjäksi. 4) Teillä on tärkeä tehtävä: kertokaa nämä terveiset opetuslapsille. 5) Menkää Galileaan (myös te naiset); siellä te saatte nähdä ylösnousseen Herranne.

Mutta enkeli sanoi naisille myös nuo kaksi tärkeää sanaa: Älkää pelätkö! Samat sanat hän oli sanonut paimenille jo jouluyönä. Ne sanat saat sinäkin uskoa omalle kohdallesi jokaisena pääsiäisaamuna. Sinulla ei ole enää mitään pelkäämistä, ei itsesi puolesta, ei sukusi puolesta eikä tulevaisuutesi puolesta. Synti on voitettu! Saatana on voitettu! Kuolema on voitettu! Jeesus on voimakkaampi näitä kaikkia ja nostaa sinut ja rakkaasi iankaikkiseen elämään viimeisenä päivänä.

Raamattu kertoo, miten naiset lähtevät haudalta paitsi peloissaan myös suuresti iloiten. Pelko ei hävinnyt vielä tunteen tasolla, vaikka sen syy oli jo poissa. Ylösnousemuksellaan Herra oli ratkaissut kaikki heidän todelliset ongelmansa - joka ainoan. Niin myös meidän.


Edelliset