www.ilosanomapiiri.fi    

Kirje Slovakiasta

Kääntänyt Hilveliisa Ukkonen

Kunnioitettu rouva Mailis Janatuinen

Noin puolitoista vuotta sitten tapasimme Vladivostokissa. Olin Raamattuseuran huoneistossa Teidän luennollanne, kun opetitte raamattupiirien työskentelyä. Henkilökohtaisesti emme jutelleet, mutta istuin luennollanne kuulijoiden joukossa. Lähtiessäni ostin Teidän materiaalianne, Markuksen evankeliumin opaskirjan raamattupiirejä varten.

Kiitän Herraa Jumalaa Teidän työstänne näiden Raamatun tekstien parissa. Materiaali oli nimittäin siunaukseksi meidän raamattupiireillemme Evankelisluterilaisessa seurakunnassa Vladivostokissa. Itsekin usein innostuin kysymysten taitavasta muotoilusta ja siitä, miten syvälle Raamatun tekstiin ne ohjaavat lukijaa.

Minua rikastutti se, että saatoin käyttää materiaalia kahteen kertaan – ensin kun henkilökohtaisesti valmistauduin piirin ja toisen kerran yhdessä piiriläisten kanssa. Heillä oli hyviä huomioita ja mielipiteitä ja evankeliumin sanoma ilahdutti meitä kovasti.

Jotkut kysymykset eivät olleet aloittelevalle nuorten piirillemme täysin ymmärrettäviä. Ei siksi, etteivätkö ne olisi olleet riittävän selviä, vaan siksi, että piiriläiset olivat aivan alussa uskon tiellä. Jouduin miettimään, kuinka osaisin esittää kysymyksen yksinkertaisesti kuitenkaan menettämättä mitään sen keskeisestä sisällöstä. Tämä pohdiskelu auttoi myös minua ulkomaalaista venäjän kielen opiskelussa. Opin ennen kaikkea uskonnollista sanastoa.

Kun palasin kotimaahani Slovakiaan, ilahduin suuresti saadessani käsiini saman kirjasen slovakian kielellä – ennen kaikkea siksi, että minulla oli niin rohkaisevia kokemuksia Vladivostokista. Sieluni pohjasta toivon, että Jumalan Henki toisi myös slovakialaisille, jotka tätä materiaalia käyttävät, syvän ilon ja rauhan, kun he etsivät Raamatusta vastauksia elämänsä ongelmiin.

Jos Herra Jumala sallii minun palata Kauko-Itään, tartun taas ilolla johonkin kirjaseenne. Kiitän Teitä yhdessä kaikkien raamattupiiriläistemme kanssa.